torsdag 28 maj 2009

3 X Chuck!


Lovade ju tidigare lite fler filmrecensioner och har du tragglat mig igenom en box med 3 gamla 80-talsdrypande klassiker. "Missing In Action 1-3" med Chuck Norris är filmer som toppade Videolistorna på Bensinmackarna på 80-talet och en hel del "fredagsmys" för 25 år sen tillbringades nog framför "James Braddock´s" öden.
Numera tas inte ens såna här filmer med tång av de flesta utan bärs fram av den äldre generationen (Farsan låtar ofta film av mig och såna här gamla action-rullar ligger högt i topp!)

Jag tänker inte gå in med djupare analyser av handlingen.Det behövs liksom inte. Trailern av "Missing in Action 1" säger ungefär det mesta...


Missing In Action 1: Inga höga förhoppningar men faktiskt rolig underhållning. Högt nostalgivärde och ändå hyfsad story.
6 Stentvättade Jeans av 10!

Missing In Action 2: Utspelas under hela filmen i ett fångläger och är segare än 1:an. Funderade i efterhand om detta kan ha varit en av få långfilmer utan en enda kvinnlig skådis men kom på att några thailändska horor går ut ur en helikopter i ett 4 sekundersklipp... Bra action på slutet dock men ingen vidare rulle.
4 Helskägg av 10!

Missing In Action 3: Norris ser sin fru dö i Saigon och efter 12 år dyker en prälle upp och säger att både frugan och hans 12-åriga son lever. CIA förbjuder Chucken att åka men det ger han blanka fan i. Bättre drag än i 2:an men håller inte 1:an klass.
5 Hårsvall av 10!

Sammanfattningsvis så är boxen ändå prisvärd. 79:- på Ginza är riktigt billigt. Högt nostalgivärde även att filmerna kändes betydligt häftigare när det begav sig. Men bra B-Action, hyfsade explosioner och ett par rejäla Bad Guys gör att betyget blir 5 roundkicks av 10!

Avsluter dock med en scen som får smilgroparna att gå uppåt och få er att bli lite sugna på en "Norris-kväll"...

1 kommentar:

Raz sa...

Den där vattenscenen är bland det bästa som gjorts i genren. Så grym!